Training Bezielend leidinggeven

Verander van een manager in een bezielende leider.

Passie in mens en organisatie
Door bezielend leiding te geven haal je het beste uit jouw mensen en uiteraard uit jezelf!
Jij, jouw werknemers en jouw organisatie zijn het immers waard.
Ontwikkel:

 • Diepgang
 • Passie
 • Enthousiasme
 • En creativiteit op alle echelons.

Verander van een manager in een bezielende leider
De nieuwe leider wil de mensen inspireren en mensgericht benaderen. Dat kan alleen door bezielend leiderschap in je eigen persoonlijke stijl van leiderschap te integreren. Daarmee keren de motivatie en het werkplezier terug. Werknemers leveren dan met passie de gevraagde resultaten. Wat resulteert in meer succes en een hoger bedrijfsrendement.

Ontdek in de training hoe jij deze aspecten kunt toepassen en integreren in jouw persoonlijke stijl van leidinggeven.

Conventioneel leidinggeven resulteert in stroperigheid
In de meeste organisaties worden leiding­gevenden geleefd door de gekte van de dag. Zij zijn continu bezig met korte-termijn-oplossingen voor de problemen van hun medewerkers en afdelingen.

De leidinggevenden doen hun best om de processen zo goed mogelijk te laten verlopen. En toch merken zij, dat er uit de mensen en de afdeling niet de gewenste resultaten komen.

De bedachte oplossingen werken maar tijdelijk of soms zelfs averechts. Het lijkt alsof de werknemers "met de handrem erop" hun werk verrichten. Hierdoor worden de processen stroperig en ondoorzichtig, de resultaten komen trager tot stand, de bedrijfskosten stijgen en de winst neemt af.

Met bezieling haal je meer uit jezelf en je mensen; en bereik je dus meer voor je organisatie!
Een werknemer levert nog steeds het beste resultaat, wanneer hij zijn werk gepassioneerd doet. De primaire taak van een organisatie is, voor deze bezieling te zorgen en hier het juiste klimaat voor te scheppen. Pas dan worden de doelstellingen van de organisatie makkelijker, kwalitatief beter en sneller bereikt en volgt de gewenste winstgevendheid vanzelf.

Kies daarom voor: Bedrijfsvoering gericht op bezieling in plaats van op winst-maximalisatie. Dat betekent: de zakelijke en resultaatgerichte manier van leiding geven, inruilen voor bezielend en inspirerend leiderschap.

Het verlangt:

 • werkplezier creëren
 • mensen inspireren
 • motivatie versterken
 • mensgericht benaderen
 • medewerkers losweken uit vastgeroeste werkpatronen
 • jezelf in het leiderschap integreren.

De resultaten mogen er zijn: meer tevreden (interne) klanten, soepel lopende processen, meer omzet, lagere bedrijfskosten en hogere bedrijfsresultaten.Leiders die bezielen, creëren gezonde organisaties, waarin de werknemers goed gedijen en met passie en plezier hun werk doen.

Immers: "Een bezielende leider geeft zijn mensen vleugels."

Training Bezielend Leidinggeven
Wij bieden voor leidinggevenden de 3­­-daagse in-company training Bezielend Leidinggeven aan, waarin de volgende componenten zijn verwerkt:

 • Principes van bezielend en inspirerend leidinggeven,
 • Zelfreflectie,
 • Persoonlijke missie - verbinden met je missie - verbinden met de bedrijfsmissie,
 • Motivatie-verbetering door communicatie vanuit de kern,
 • "In the flow" komen en blijven.

Het startpunt van de training is: de kern van de mens. Van daaruit werken wij naar de kern van de organisatie toe.

Op een heldere en verrassende manier worden de kennis en visies vanuit de praktijk aangereikt. De deelnemers worden zich daarbij bewust, wat het effect is van hun bezieling en communicatie op hun omgeving en ontdekken hoe ze die aspecten positief inzetten.

Aan de hand van inspirerende oefeningen en opdrachten maken wij je vertrouwd met bezielend leidinggeven, en leer je om dit in jouw stijl van leidinggeven te integreren.

Het is een training met ruime zelfanalyse, waarin inzichten en tools worden aangereikt, die elke manager als bezielende leider in zijn werk kan toepassen.

Geïnteresseerd?
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Individuele coaching
Heb je geen tijd voor de training, of wil je eerder aan de slag? Je kunt de training bezielend leiderschap volgen in losse individuele sessies, geheel op maat. Geheel afgestemd op jouw vraagstelling.
Individuele coaching van managers in hun leiderschapsontwikkeling. Lees meer >>>

Deel dit artikel

Nieuws

 • Gratis informatieavond over hooggevoeligheid - HSP

  De bijeenkomst is voor hooggevoelige personen, maar ook voor ouders en leerkrachten van hoogge... >>>